Rejtélyes fejlemény a Nagybányán megölt 5 éves Estera ügyében?

Eltűnt vasánap a Lápos folyóban egy 14 éves nagybányai fiú. A tinédzser fürödni ment barátaival, de egy lemerülés után nem jött fel többé a víz felszínére.

A tűzoltóság búvárokat vetett be a fiú megkeresésére, akik egy óra keresés után holtan hozták fel a fiú holttestét.

A román sajtó szerint a nagybányai fiú halála további kérdéseket vet fel amiatt, hogy ő volt az elsőszámú gyanúsított az április 30-án brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 5 éves Estera ügyében.

Mint írtuk, a kislány ebéd után elkérezett játszani szüleitől. Azt mondta, hogy a közelben lévő Phoenix üzem gazdátlan épületeihez megy, ahol korábban is többször tartózkodott más gyerekekkel. Eltűnését 19 óra körül észlelte a családja, és a testvérei indultak a keresésére. A kislányra éjfél előtt találtak rá a romos épületek között. A gyermek félmeztelen volt, több sérülés is látható volt a testén. A kriminológusok szerint a kislányt megerőszakolta, kínozta, majd megölte a tettes. Fején egy hatalmas ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát. 

Három nappal később letartóztatták egy pár órára a most meghalt fiút az üggyel kapcsolatban, viszont a DNS-vizsgálatok minden kétséget kizáróan felmentették a gyanú alól, ezért kihallgatása után szabadon bocsátották. A nagybányai gyilkossági szakértők a fővárosból is kaptak erősítéseket a brutális gyilkosság elkövetőjének kézre kerítésébe, de több mint 40 nap után sem sikerült kézre keríteni a gyilkost.

Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester 10 ezer lejes nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információt ad a rendőrségben, amely alapján sikerül kézre keríteni a gyilkost. A Máramaros megyei PSD ezt utóbb további 30 ezer lejjel fejelte meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?