Ismerte gyilkosát a Nagybányán megölt 5 éves kislány

A nyomozóhatóság arra a következtetésre jutott, hogy ismerte gyilkosát az 5 éves kislány, akit brutális kegyetlenséggel megerőszakoltak, majd megöltek hétfő este Nagybányán. A helyi sajtó szerint a gyanúsítottak közt van a gyermek apja is.

A Máramaros megyei törvényszéki ügyészség szóvivője, Bogdan Gabor a Mediafaxnak elmondta: az már kiderült, hogy a korábbi információktól eltérően az 5 éves Estera nem az elhagyott gyárépületeknél, hanem az üzemhez közeli tömbházuk előtt játszadozott többedmagával hétfő délután, amikor eltűnt. A holttestét néhány órával később a romos épületek között találták meg.

„Azt vizsgáljuk, hogy milyen körülmények között tűnt el a tömbház elől. A kislányt nem rabolták el. Majdnem este volt már, és meggyőződésünk szerint nem egy idegennel távozott, hanem egy olyan személlyel, akit ismert, és akiben megbízott” – mondta a szóvivő.

Bogdan Gabor közölte, hogy szombaton a gyermek hozzátartozóit hallgatják ki, beleértve a hét testvérét és az apját is. Időközben megérkeztek a helyszínről felvett DNS-minták vizsgálatainak eredményei is, ami jelentősen leszűkíti a gyanúsítottak körét. A törvényszéki orvostani jelentés szerint a kislány 21 és 22 óra között halt meg.

A helyi sajtó szerint a gyanúsítottak egyike nem más, mint a gyermek apja. A férfi ugyanis többször elmozdította a holttestet a gyilkosság helyszínéről, elképzelhetően azért, hogy félrevezesse a nyomozóhatóságot. Ezt az információt az ügyészség nem erősítette meg.

Mint korábban írtuk, a nagybányai nyomozók a fővárosból is kaptak erősítéseket, egész héten folyamatosan zajlottak a helyszíni szemlék és több száz személyt hallgattak ki a gyilkosság ügyében. Csütörtökön őrizetbe vettek néhány órára egy 16 éves fiút, viszont a DNS-vizsgálatok minden kétséget kizáróan felmentették a gyanú alól, ezért kihallgatása után szabadon bocsátották.

A hétfőn délután eltűnt kislány holttestét egy elhagyott gyárépület romjai között találták meg. A kriminológusok szerint a gyermeket megerőszakolta, kínozta, majd megölte a tettes. Fején egy hatalmas ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?