„Megforgatják a kést” a brutális kegyetlenséggel megölt 5 éves Estera szüleiben

Kihantolni készülnek a múlt hétfőn brutális kegyetlenséggel megölt 5 éves nagybányai kislány, Estera holttestét - értesült Vasile Dale szabadúszó újságíró.

A jólinformált sajtós szerint erre azért van szükség, mert a törvényszéki orvosok helytelenül vették le a DNS-mintákat, s emiatt nem halad a gyilkos utáni nyomozás. Dale azt is tudni véli, hogy a gyanusítottak száma hat személyre szűkült, viszont a szakszerűen levett DNS-minták hiányában nem tudnak haladni a bizonyítással.

A kislány szülei teljesen maguk alatt vannak, és azt nyilatkozták, hogy senki nem keresi őket. Az eset legjobban Estera két testvérét viselte meg, akik megtalálták húguk holttestét és igazán rászorulnának a pszichológiai segítségre. 

Mint korábban írtuk, a kislány múlt hétfőn, ebéd után elkérezett játszani szüleitől. Azt mondta, hogy a közelben lévő Phoenix üzem gazdátlan épületeihez megy, ahol korábban is többször tartózkodott más gyerekekkel. Eltűnését 19 óra körül észlelte a családja, és a testvérei indultak a keresésére. A kislányra éjfél előtt találtak rá a romos épületek között. A gyermek félmeztelen volt, több sérülés is látható volt a testén. A kriminológusok szerint a kislányt megerőszakolta, kínozta, majd megölte a tettes. Fején egy hatalmas ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát.  

Három nappal később letartóztattak egy pár órára egy 16 éves fiút az üggyel kapcsolatban, viszont a DNS-vizsgálatok minden kétséget kizáróan felmentették a gyanú alól, ezért kihallgatása után szabadon bocsátották 

A nagybányai gyilkossági szakértők a fővárosból is kaptak erősítéseket a brutális gyilkosság elkövetőjének kézre kerítésébe, immár 10 napja folyamatosan zajlanak a helyszíni szemlék és több száz személyt hallgattak ki. 

Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester 10 ezer lejes nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információt ad a rendőrségben, amely alapján sikerül kézre keríteni a gyilkost. A Máramaros megyei PSD ezt utóbb további 30 ezer lejjel fejelte meg. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?