Szociális konyha Kolozsváron: összefog a civilekkel az önkormányzat

Támogatja a kolozsvári önkormányzat a rászorulók étkeztetését célzó Egy tál meleg étel – O masă caldă elnevezésű programot. Erről a helyi tanács hétfőn döntött.

A program kedvezményezettjei a társadalmilag kirekesztett személyek. A támogatottak körébe a jövedelem nélküli vagy nagyon alacsony jövedelemmel rendelkező egyedülálló személyek vagy családok, hátrányos helyzetű gyerekek, kisnyugdíjasok vagy fogyatékkal élő személyek tartoznak. A program során a kedvezményezettek hétfőtől péntekig egy erre a célra létrehozott szociális konyhában készülő ebédben részesülnek. A programot az Egy tál meleg étel egyesület kezdeményezte, és kérte az önkormányzat támogatását. 

Az önkormányzat, az alárendeltségében működő szociális és egészségügyi igazgatóság és a civil szervezet egy háromoldalú szerződés révén fogja működtetni a programot. Az egyesület vállalja az alapanyagok előteremtését, az ebéd megfőzését és annak eljuttatását a kedvezményezettekhez. Az önkormányzat biztosítja a szociális konyha helyszínét, a DASM pedig vállalja a rezsiköltségek kifizetését. A szociális konyha a Magyar utca (21 Decembrie 1989) 108. szám alatti 25-ös lakrészben lesz berendezve. A háromoldalú szerződés 5 évre szól és meghosszabbítható. 

Kapcsolódók

Kimaradt?