Ez buktatta le a Szatmár megyei hármas gyilkosság gyanúsítottját

Az Apa község központjában lévő térfigyelő kamera felvételei buktatták le a településen történt hármas gyilkosság gyanúsítottját – írta ügyészségi forrásokra hivatkozva a helyi sajtó.

Az előzetes letartóztatásban lévő Răzvan Mircea Rentea következetesen tagadja, hogy megölte volna a szüleit és a nagymamáját. A 33 éves, munkanélküli férfi elismerte, hogy november 22-én meglátogatta az Apa községben élő szüleit, náluk töltötte az éjszakát, de azt állította, hogy másnap reggel visszament Szatmárnémetibe, és akkor a hozzátartozói még éltek.

A település községközpontjában lévő térfigyelő kamera felvételei azonban rácáfolnak erre. Azt bizonyítják ugyanis, hogy a gyanúsított november 23-án este kihajtott az apja autójával a községháza mellett buszmegállóhoz, hogy hazavigye a munkahelyéről érkező anyját. A felvételek azt is rögzítették, amint várakozás közben a férfi kivesz egy vascsőnek látszó tárgyat a gépkocsi csomagtartójából, mintha ellenőrizte volna, hogy a helyén van-e, majd keresztet vet és visszahelyezi a csomagtartóba.

Az ügyészek szerint a férfi hazavitte, és a lakásukba vezető lépcsőn leütötte az anyját. Előtte egy súlyos, tompa tárggyal (vélhetően ugyanazzal a vascsővel) szétverte az apja és a nagymamája koponyáját is. Az indíték állítólag pénz volt: szülei nem a bankban, hanem házukban tartották a megtakarításaikat.

Kapcsolódók

Kimaradt?