Újabb riasztó részletek derültek ki a Szatmár megyei hármas gyilkosságról

A szülei és a nagymamája pénzmegtakarításait akart megkaparintani a Szatmár megyei hármas gyilkosság gyanúsítottja. A munkanélküli férfi „egy súlyos, tompa eszközzel” törte szét a hozzátartozói koponyáját.

Mindez a portalsm.ro birtokába jutott boncolási jegyzőkönyvből, illetve a gyanúsított előzetes letartóztatásának törvényszéki indoklásából derül ki. Mint ismert, a 33 éves Răzvan Mircea Rentea tagadja tettét, de az ügyészek állításuk szerint bizonyítani tudják, hogy ő követte el a gyilkosságokat.

A letartóztatási kérelem tárgyalásakor a vádhatóság a november 23-án történtek forgatókönyvét is felvázolta. E szerint a Szatmárnémetiben lakó, elvált, munkanélküli férfi 22-én Apa községbe, a szüleihez ment, és az éjszakát ott töltötte. Reggel az anyja a megyeszékhelyre ment dolgozni, a fia nap folyamán a házban maradt.

A férfi az ügyészek szerint 17,17 és 18,21 óra között két gyilkosságot követett el. Előbb a szobájában tartózkodó nagymamája fejét törte szét egy „nehéz, tompa tárggyal”, vélhetően kalapáccsal, majd ugyanezt művelte a garázsajtó előtt, az udvaron az apjával is. Később az apja autójával a községközpontban lévő buszmegállóba hajtott, hogy hazavigye a munkahelyéről hazatérő anyját. A nőt a lakásba vezető lépcsőkön ölte meg. 

Mint ismert, a gyanúsítottat a szülei temetése után egyenesen a rendőrségre vitték kihallgatásra, majd őrizetbe vették. A férfi végig könnyezett a temetésen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?