A rezidensorvosok ösztöndíja továbbra is havi 670 lej lesz

Rendeletet fogadott el csütörtöki ülésén a kormány, amelynek értelmében a rezidensorvosok ösztöndíja továbbra is havi 670 lej lesz. 

„Az ösztöndíjat az egészségügyi minisztériumon keresztül az állami költségvetésből biztosítják” –írja a kormány által az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményben. 

Mint korábban írtuk, Florian Bodog szakminiszter azt mondta: az általa vezetett tárca illetékes igazgatósága már felvette a kapcsolatot a munkaügyi minisztériummal ebben az ügyben. „Van egy vita arról, hogy az ösztöndíjak kiadhatók-e vagy sem, de én biztosíthatom önöket, hogy a kormány szándékai között nem szerepel a rezidens orvosok jövedelmének csökkentése, éppen ellenkezőleg. Engem arról tájékoztattak, hogy két jogszabály is van, amelynek alapján továbbra is folyósíthatjuk a rezidensek ösztöndíjait. (...) Én biztosítom a rezidens orvosokat, hogy nem fog csökkenni a jövedelmük a mostanihoz képest” - jelentette ki Florian Bodog.

A Dacian Cioloş volt kormányfő által létrehozott Románia 100 platform magyarázatot kért az egészségügyi minisztériumtól amiatt, hogy több rezidens orvos jelzése szerint július elsejétől, vagyis az új bértörvény életbe lépésétől kezdve már nem fogják megkapni a 670 lejes ösztöndíjat.

Kapcsolódók

Kimaradt?