Otthon szilveszterezhet idősebb és ifjabb Pui Béla?

Fogda helyett házi őrizetre változtatta keddi ítéletében a székelyudvarhelyi bíróság az idősebb és ifjabb Pui Béla elleni kényszerintézkedést. Az ügyészek fellebbezhetnek.

A székelyudvarhelyi alvilág két ismert alakja – apa és fia – jelenleg előzetes letartóztatásukat tölti a csíkszeredai fogdában. Közrendháborítással, fenyegetéssel és rongálásra való felbujtással gyanúsítják őket.

Az ügyvédeik a keddi tárgyaláson azt kérték, hogy enyhítsék házi őrizetre vagy hatósági felügyeletre a Puiék elleni kényszerintézkedést. Az igazságügyi minisztérium portálján is közzétett ítélet szerint a székelyudvarhelyi bíróság házi őrizetet rendelt el.

Az ügyészeknek 48 órájuk van fellebbezni. Ha ez nem történik meg, Puiék hazamehetnek szilveszterezni. Érdekesség, hogy a két gyanúsított ügyeiben eljáró székelyudvarhelyi bíróság minden egyes esetben jóval enyhébb bánásmódban részesítette a gyanúsítottakat, mint fellebvitelkor a csíkszeredai törvényszék. Korábban például ugyanebben az ügyben a bíróság úgy döntött, hogy szabadlábon védekezhetnek, a törvényszék azonban fogdába küldte őket.

Mint ismert, id. és ifj Pui Béla előzetes letartóztatását november 28-én rendelte el a Hargita megyei törvényszék. A rendőrségen nem jelentkeztek, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellenük. Négy napig voltak szökésben, Magyarországon bujkálhattak, és már európai elfogatóparancsot készült kiadni ellenük a rendőrség, amikor feladták magukat.

Kapcsolódók

Kimaradt?