Szökésben van idősebb és ifjabb Pui Béla

Elfogatóparancsot adott ki hétfő este a rendőrség idősebb és ifjabb Pui Béla ellen. A székelyudvarhelyi alvilág két ismert alakjának fogdába kellett volna vonulnia, de ezt nem tették meg.

Szökésben van a székelyudvarhelyi alvilág két ismert alakja, idősebb és ifjabb Pui Béla – mondta el a Maszolnak a Hargita megyei rendőrség szóvivője. Gheorghe Filip tájékoztatása szerint elfogatóparancsot adtak ki a két férfi ellen, akiknek előzetes letartóztatását hétfő délután rendelte el a Hargita Megyei Törvényszék.

A szóvivő elmondta, a letartóztatási parancsnak azonnal alá kellett volna vetnie magát a két gyanúsítottnak, ám hétfő estig nem jelentkeztek – a törvény előírásának megfelelően – a rendőrségen, ezért elrendelték az előállításukat. „Kollégáim tegnap este keresték őket az otthonukban és más ismertebb tartózkodási helyeiken, de nem találták meg őket. Szökésben vannak” – fogalmazott Filip.

FRISSÍTÉS: Szőke László székelyudvarhelyi újságíró szerint Pui Bélák Magyarországon tartózkodnak. „Ma egész nap a budapesti Aréna plázázában tették-vették magukat, kávézgattak, lébecoltak” – írta a Székelyhon munkatársa a Facebook-oldalára.

Id. és ifj. Pui Bélát jelenleg országosan körözik. A szóvivő elmondta, elképzelhető, hogy elhagyták az országot is, ebben az esetben következő lépésként európai elfogatóparancsot adnak ki ellenük.

Mint ismert, id. és ifj. Pui Bélát egy helyi vállalkozó késvillantással kísért megfenyegetése miatt vették egy hete 24 órára őrizetbe. Egy éjszakát töltöttek a csíkszeredai fogdában. Az ügyészek másnap az előzetes letartóztatásukat kérték, ám a bíróság szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat. A vádhatóság azonnal fellebbezett, és a Hargita Megyei Törvényszék elfogadta az óvásukat.

A két büntetett előéletű férfi viselt dolgairól korábban a Maszol is beszámolt. Id. Pui Bélát legutóbb idén március végén Székelyudvarhely központjában garázdaság és fenyegetés miatt vették őrizetbe a rohamosztagosok, a férfi ezután több hónapig házi őrizetben volt. Az apát és fiát idén januárban a szovátai rendőrségre kísérték be, miután a gyanú szerint ifj. Pui Béla egy hely bárban megszúrt egy férfit. Az incidens után a fiatalember a Facebook-oldalán azt üzente a rendőrségi rohamosztagosoknak: „akárhányszor elvihettek, végül úgyis elengedtek”.

Kapcsolódók

Kimaradt?