Dragnea: férfi és PSD-tag lesz a miniszterelnök-jelöltünk

Amennyiben a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) sikerül parlamenti többséget szereznie a választások után, és így miniszterelnököt jelölhet, az illető a párt soraiból kerül ki, és férfi lesz - nyilatkozta hétfő este Liviu Dragnea pártelnök. 

„Látom, mindenféle forgatókönyveket kitalálnak, én pedig a televízióból tudom meg, kit fogok kormányfőnek javasolni” – fogalmazott Dragnea, hozzátéve, hogy számos árnyékkormány-változatról is értesült már. „Nagyon sok az önjelölt, akik olyan forgatókönyvet találnak ki, amelyben ők is szerepelnek. A kormányalakítás nem szépségverseny" - mondta Dragnea a B1 televíziónak adott interjúban. A szociáldemokrata pártelnök hozzátette: a PSD kormányfőjelöltje a párt soraiból kerül ki és férfi lesz. "Olyan személyt jelölünk majd, akiben jómagam és kollégáim is teljes mértékben megbízunk, hogy gyakorlatba tudja ültetni kormányprogramunkat" - mutatott rá Dragnea. 

A PSD elnöke arról is beszélt, hogy miniszteri megbízatást csak olyan személyek kapnak, akik tapasztalattal rendelkeznek, már bizonyítottak, akik valóban megértették, miről szól a kormányprogram, és akik "merészek", mert - állítja - vannak miniszterek, "akikre átragad a közalkalmazotti félelem", neki azonban olyan emberekre van szüksége, akik abból indulnak ki, hogy "ha nem lopsz, nincs, amitől tartanod." "Az, hogy ki mennyire szép, engedelmes vagy jó barát, nem fog számítani" - mondta még Dragnea, hozzátéve, hogy a PSD-kormány megalakulása másnapján munkához is lát. 

Arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy lehet-e éppen ő a miniszterelnök-jelölt, Liviu Dragnea kitérő választ adott, azt azonban megerősítette, hogy nem azok közül kerül ki a jelölt, akiknek a neve eddig felmerült a sajtóban a téma kapcsán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?