Halasztott az ítélőtábla Ponta doktoris perében

Október 21-ére halasztotta a tárgyalást a Bukaresti Ítélőtábla Victor Ponta ügyében, aki a doktori címének visszavonásáról szóló miniszteri rendelet felfüggesztését kérte a bíráktól. 

Victor Ponta nem jelent meg személyesen a tárgyaláson, csak ügyvédje képviselte őt, aki újabb iratokat csatolt a Ponta által benyújtott dossziéhoz. Erre reagálva az oktatási minisztérium képviselői kérték a tárgyalás halasztását, hogy áttanulmányozhassák az új dokumentációt. Végül az Ítélőtábla bírái október 21-ét jelölték meg a tárgyalás új dátumaként.

A volt kormányfő ügyvédje azt is bejelentette, hogy egy újabb, ettől teljesen különálló pert indítottak, amelyben az oktatási miniszter rendeletének visszavonását követelik. Az új dossziét csütörtökön jegyeztették be a Bukaresti Ítélőtáblán.

Mircea Dumitru oktatási miniszter augusztus elsején látta el kézjegyével a Victor Ponta jogászdoktori címének visszavonását előíró rendeletet. Ezt az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) döntése nyomán adta ki a tárcavezető, a testület ugyanis július 27-i határozatában visszavonhatatlanul plágiumnak minősítette a politikus doktori dolgozatát. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?