Etnikai színezetet adott az ügyének a nyíregyházi gyilkos

„Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok” – vallotta a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán a brutális kegyetlenséggel elkövetett nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja.

A Kolozsvári Táblabíróságon elhangzottakról már korábban írtunk. A Libertatea című lap most újabb részletekkel szolgált Dan Stamatiu nagyváradi származású orvos vallomásából. A tüdőgyógyász tettének indítékáról azt mondta: azért ölte meg a többgyerekes nyíregyházi édesanyát, mert a nő elutasította a közeledését, és ezt nem tudta feldolgozni.

„Arról volt szó, hogy megházasodunk” – mondta a tárgyaláson a gyilkos, aki korábban egy darabig együtt is élt az áldozatával. A nő azonban egy idő után úgy döntött, visszaköltözött a családjához. Dan Stamatiu vallomásában értésre adta: szerelme azért hagyta ott, mert nem akart egy román férfihez feleségül menni.

Mint ismert, a bíróság jóváhagyta az orvos kiadását a magyar hatóságoknak, ám a gyanúsított fellebbezett. Óvását pénteken tárgyalja a legfelsőbb bíróság. A Libertatea szerint Dan Stamatiu azért adott az ügyének etnikai színezetet, hogy növelje a fellebbezése elfogadásának esélyeit. A férfi ugyanis arra panaszkodott, hogy Magyarországon számtalan megaláztatásban volt része.

A sátoraljaújhelyi Erzsébet kórház tüdőgyógyásza különös kegyetlenséggel fejbelőtt egy házaspárt Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A gyilkosságot végignézték a pár 7 éves ikergyerekei is, akiket azonban a férfi nem bántott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?