Egy hét múlva tárgyalják Bukarestben a nyíregyházi gyilkos fellebbezését

Szeptember 16-ra tűzte ki a bukaresti legfelsőbb bíróság a nyíregyházi gyilkosság elkövetője fellebbezésének tárgyalását. A nagyváradi orvos a Magyarországnak történő kiadatását óvta meg.

Mint ismert, a kolozsvári táblabíróság múlt pénteken jóváhagyta a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, ugyanakkor 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a nagyváradi születésű orvost. Dan Stamatiu a tárgyaláson elismerte a gyilkosságot, de közölte: nem akar visszakerülni Magyarországra, ahol szerinte számtalan megaláztatásban volt része. Ezért megfellebbezte a kiadatásáról szóló bírósági határozatot.

A sátoraljaújhelyi Erzsébet kórház tüdőgyógyásza különös kegyetlenséggel fejbelőtt egy házaspárt Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A gyilkosságot végignézték a pár 7 éves ikergyerekei is, akiket azonban a férfi nem bántott.

A magyarországi köztévé Kékfény című műsorának riportere megtalálta a tragédiát túlélő gyermekeket, akik elmondták: arra figyeltek fel, hogy a férfi ököllel üti az ajtót. Édesanyjuk ekkor futott be a házba és segítségért kiabált a férjének. Néhány pillanat múlva pedig két nagy durranást hallottak – mondta az egyik gyermek. A riporter a szomszédoktól azt is megtudta: a gyilkos korábban egy darabig együtt is élt női áldozatával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?