Kiadják Magyarországnak a nyíregyházi gyilkossággal vádolt román orvost

Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Az ítélőtábla szóvivője elmondta, hogy a bíróság egyúttal harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost. A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelsőbb bíróság illetékes tárgyalni.

Mint korábban írtuk, a nagyváradi származású, 54 éves orvos különös kegyetlenséggel fejbelőtt szerda délután egy házaspárt Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A gyilkosságot végignézték a pár 7 éves ikergyerekei is, akiket azonban a férfi nem bántott.

Dan Stamatoiu, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyásza tette után autóba ült, és Romániába menekült. Ezt azért tehette meg, mert ekkor még nem azonosították a gyilkosság gyanúsítottjaként, ezért sem országos, sem nemzetközi elfogatóparancs nem volt érvényben ellene.

A Blikk információi szerint férfi Debrecenen és az ártándi határátkelőn át jutott be Romániába, de menekülés közben több közlekedési kamera is rögzítette. Huszonnégy órás embervadászat után fogták el egy kolozsvári panzióban, a Györgyfalvi negyedben. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?