Újabb részletek derültek ki a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottjáról

Több jel is utal arra, hogy a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított román orvos kitervelte tettét. Ártándon lépett be Romániába, menekülését több közlekedési kamera is rögzítette – írja a magyarországi sajtó.

Mint korábban írtuk, a nagyváradi származású orvos különös kegyetlenséggel fejbelőtt szerda délután egy házaspárt Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A gyilkosságot végignézték a pár 7 éves ikergyerekei is, akiket azonban a férfi nem bántott.

Dan Stamatoiu, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyásza tette után autóba ült, és Romániába menekült. Ezt azért tehette meg, mert ekkor még nem azonosították a gyilkosság gyanúsítottjaként, ezért sem országos, sem nemzetközi elfogatóparancs nem volt érvényben ellene.

A Blikk információi szerint férfi Debrecenen és az ártándi határátkelőn át jutott be Romániába, de menekülés közben több közlekedési kamera is rögzítette. Huszonnégy órás embervadászat után fogták el egy kolozsvári panzióban, a Györgyfalvi negyedben. Kiadatása Magyarországra már folyamatban van.

Dan Stamatoiu a gyilkosság előtt egy nappal ment szabadságra. A kórház az ügyben közleményt adott ki, amelyben azt írták, a férfi 9 éve dolgozik az intézményben, eddig sem szakmai, sem etikai kifogás nem merült fel ellene, jelenleg pedig korábban megkért és engedélyezett szabadságát tölti.

„A román Dani megölte anyuékat”

A férfinek két felnőtt és egy most érettségiző gyereke van, családjával Kisvárdán élt, és néhány hónapja hagyta ott feleségét. Állítólag évek óta sikertelenül próbált udvarolni a meggyilkolt nőnek, aki szintén az egészségügyben dolgozott. Állítólag ez vezetett végül a tragédiához, Dan Stamatoiu ugyanis képtelen volt feldolgozni kudarcát, és fegyvert ragadott.

Bár érzelmei vezethették a román férfit, közel sem biztos, hogy hirtelen felindulásból cselekedett. Rendőrségi források szerint a gyilkos ruhát is cserélt. Nyíregyházán aztán belépett a családi házba, ahol egyből összefutott áldozatával, akit közvetlen közelről lőtt le. Állítólag a hangok hallatán ment le az emeletről a nő férje, akire szintén tüzet nyitott.

A hidegvérű lövöldözésnek a házaspár ikergyermekei is a szemtanúi voltak. Egyikük, bár sokkos állapotban volt, de nem veszthette el teljesen a lélekjelenlétét, ugyanis kiment a házból, és az első szembejövőnek azt mondta: „A román Dani megölte anyuékat.” A gyilkos egy ujjal sem nyúlt egyébként a 7 éves kicsikhez, tette után azonnal menekülőre fogta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?