Ki és mit keresett a nyíregyházi gyilkosság helyszínén?

Betörtek abba a nyíregyházi családi házba, ahol a múlt héten Dan Stamatiu nagyváradi születésű tüdőgyógyász rálőtt egy házaspárra, amelynek tagjai közül a nő a helyszínen meghalt, a férfi pedig életveszélyes sérüléssel került kórházba - erősítette meg a helyi sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI megkeresésére.

Fehérvári Marietta rendőr százados írásban közölt tájékoztatása szerint a betörés a múlt hétvégén történt.

A sajtóreferens hozzáfűzte, hogy a főkapitányság és a nyíregyházi kapitányság nyomozócsoportot hozott létre a még ismeretlen elkövető mielőbbi elfogására. A bűncselekmény részleteire a sajtóreferens nem tért ki.

A halálos fegyveres támadás augusztus 31-én történt, az elkövetéssel gyanúsított, a gyilkosság helyszínéről elmenekült Dan Stamatiu 54 éves román állampolgárt európai elfogatóparancs alapján másnap Kolozsváron vették őrizetbe. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét a kolozsvári táblabíróság első fokon elfogadta, de az ítélet ellen az érintett fellebbezést nyújtott be. A kiadatásról így a román Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?