Mostantól Intolerancia-díjakat oszt a Musai-Muszáj

Mint az a Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport honlapján áll, havonta szándékoznak kiosztani Intolerancia díjakat egy-egy jogi- és magánszemély számára.

A jogi személy kategóriában két fél "küzd meg" a díjért, az egyik a Román Állami Vasúttársaság a kolozsvári vasútállomásnál található tábla miatt, amelyen, az állomásfőnökök neveit 1945 előtt nem tüntették fel, azt írták inkább, hogy "necunoscuţi", azaz ismeretlenek. A másik fél a Napoca News hírportál, mint írják, "teljes munkásságáért".

A magánszemélyek közt kiosztandó díj egyik esélyese Dan Rodescu, az Anarhiștii clujeni mâzgălesc graffiti pe acoperișuri cikkhez írt hozzászólásáért: "ezek az extremista anarchisták, akik a Kolozsvár központjában levő magyar bárokban gyűlnek össze és egy olyan forradalmat készítenek elő, amely a káoszba taszítaná a várost és leválasztaná Erdélyt Romániáról, olyan privát bulikon szerveznek be fiatalokat -különösen kisebbségieket – akiket Marx, Engels, Proudhom (sic!), Bakunin, Kropotkin, Emma Goldman és más XIX. századi bolond írók munkáival indoktrinálnak. Van egy anarcho-kommunista cefnijük is, a Creiereala, amelyet a magyar bárokban osztogatnak."

A másik személy Claudia Anastase PSD-s kolozsvári tanácsos, Kolozsvár Helyi Tanácsának február 11-i gyűlésén elhangzott felszólalásáért: "Szóval, ha nem tetszett, amit Funár úr csinált egy bizonyos időszakban, akkor adják fel a megszámlálhatatlanul sok per ötletét."

Szavazni a honlapon lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?