Újabb villámtüntetésre készülnek a Boc ellen tiltakozó kolozsváriak

„Kolozsvári piknik” lesz csütörtökön délután 5 előtt 5 perccel a Karolina-szobornál (obeliszk). A Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport csütörtök délután ismét flashmobra invitálja a kolozsvári közönséget.

„Muszáj/musai kialakítanunk egy többnyelvű légkört Kolozsváron, mert nem nyugodhatunk bele a Boc-féle álmultikulturalizmusba. Várunk mindenkit, aki nem ért egyet a Polgármesteri Hivatal multikulturalizmus ellenes intézkedéseivel, csütörtökön, február 19-én, 17 óra előtt 5 perccel a Karolina téren!” – írják a szervezők a maszol.ro-hoz eljuttatott közleményükben.

A rendezvény menete:

1.            Csütörtökön (vagyis ma) 16 óra 55 perckor a Karolina (Múzeum) térre érkeznek a résztvevők, majd a zene felcsendülésekor helyet foglalnak az általuk, vagy mások által hozott izolírok egyikén.

2.            Aki teheti, hozzon magával egy kis teát/üdítőt, süteményt/csokoládét, izolírt/pokrócot, amit megoszthat majd másokkal is.

3.            Ha egyik sem sikerülne, akkor megkérjük a résztvevőt, hozza magával két barátját is!

4.            Cél: érezzük jól magunkat a többnyelvűség és az interkulturalizmus kolozsvári oázisán!

A piknik során kitölthetőek lesznek a polgármesteri hivatalhoz benyújtandó formanyomtatványok. A rendezvény 17 óra 20 percig tart. Amikor megállt a térzene, mindenki összeszedi a holmiját, körülnéz, hogy semmi szemetet ne hagyjon maga mögött és folytatja a napját a megszokott menetben – írja a  Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport.         

Kapcsolódók

Kimaradt?