Képletesen kettévágták a kolozsvári társadalmat (GALÉRIA)

A Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport által szervezett csütörtök délutáni flashmobon egy 410,9 méter hosszú szalagot vágtak el hosszában. A szervezők így akarták illusztrálni, hogy Emil Boc polgármester kettéosztja a kolozsvári társadalmat, többek között a többnyelvű helységnévtáblák ellenzésével.

A Főtéren tartott demonstráció során egy 410.9 méter hosszú szalagot vágtak el hosszában, a méret pedig nem volt véletlen: képletesen minden kolozsvári lakosra egy miliméter jutott belőle. A helyszínen több száz résztvevő jelent meg, legalábbis bőven jutott ember, hogy a teret körbeállja. A szalagot egy fiatal férfi vágta ketté ollóval, a folyamat hosszú perceken át tartott.

A maszol.ro-nak egy szervező elmondta, eredetileg azt szerették volna, ha az emberek a szalag két oldalán sorakoznak fel, hogy a vágás azt jelképezze, hogyan választja ketté Emil Boc polgármester a kolozsvári társadalmat. Sajnos azonban a résztvevők a szalagnak csak az egyik oldalán álltak.

Az esemény végén egy űrlapot osztottak szét az embereket közt, amelyet kitöltve a polgármesteri hivatalnak címezhetnek. A kérésben az áll, a polgármester tíz napon belül rendelkezzen arról, hogy az összes, Kolozsvárra vezető főút mentén román és magyar nyelvű vagy román, magyar és német nyelvű hivatalos helységnévtáblák álljanak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?