Balhé volt a tanácsülésen a kétnyelvű táblák miatt

Botrányt rendeztek a szerdai városi tanácsülésen a Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport képviselői és az RMDSZ tanácsosai a kétnyelvű helységnévtáblák miatt - számol be a stiridecluj.ro. 

A portál tájékoztatása szerint Csoma Botond a polgármester szemére hányta, hogy a városháza megfellebbezte a kolozsvári törvényszék azon ítéletét, amely kötelezte az önkormányzatot, hogy függessze ki a város bejárataihoz a kétnyelvű helységtáblákat. „Nem beszélhetünk multikulturalizmusról Kolozsváron akkor, amikor a polgármesteri hivatal megtámad egy olyan ítéletet, amely éppen a multikulturalizmust és a magyar nyelv használatát támogatja a közigazgatásban" - fogalmazott Csoma Botond.

Emil Boc polgármester erre úgy reagált, hogy kár a gőzért, hiszen néhány hónap múlva ötnyelvű táblákat helyeznek el a város bejáratainál. „Ha befejeződik az ötletverseny, a helyi költségvetésből finanszírozzuk az ötnyelvű táblákat” - ígérte a polgármester.

A tanácsülésen jelen lévő Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport kifejtette, ezer kolozsvári fogja perbe fogni a kétnyelvű helységnévtáblák hiánya miatt a polgármesteri hivatalt. A szociáldemokrata Claudia Anastase és a nemzeti-liberális Florian Stoica bírálták a Musai-Muszáj kezdeményezését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?