Magyar szerzők idézetei is kikerültek a kolozsvári buszokra (GALÉRIA)

"Semmi – így az európai főváros program többnyelvűsége sem – magától értetődő!" – írja Horváth Anna kolozsvári alpolgármester Facebook-bejegyzésében azzal kapcsolatosan, hogy hosszas várakozás után magyar szerzők idézetei is kikerültek a városi buszokra.

Mint azt közel két héttel korábban megírtuk, ötven különböző idézetet helyeztek ki a kolozsvári buszokon kortárs és klasszikus, elsősorban román szerzőktől a Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosa projekt részeként. Akkor a maszol.ro-nak Borzási Sarolta, a főszervező SHARE Föderáció alelnöke elmondta, már felvették a kapcsolatot különböző irodalmi szervezetekkel, hogy javaslatokat kérjenek, hamarosan a magyarra fordított román szerzők idézetei mellett magyar irodalmi szövegek is megjelennek a jármávek ablakain.

Szerdán délelőtt megtörtént az előrelépés, mint azt Horváth Anna írja Facebook-oldalán, "a kitartó, konok célkövetés többnyire meghozza gyümölcsét: magyar kortárs szerzők idézetei kolozsvári buszokon a Day 15 program keretében. Köszönet a válogatásért és a fordításért az Erdélyi Magyar Írók Ligájanak". 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?