Meglepetések sorozata várja a kolozsváriakat az idén

„15. Nap” elnevezéssel minden hónap 15-én valami újdonsággal kedveskedik majd Kolozsvár önkormányzata a lakosságnak – ismertették a polgármesteri hivatal képviselői és a Kolozsvár Ifjúsági Főváros eseményeinek szervezéséért felelős Share Alapítvány képviselői a szerdai sajtótájékoztatón a sajtót.

A projekt keretében minden hónap 15-én lesz valami különleges esemény, a tömegközlekedésben használt autóbuszokon pedig ezeken a napokon irodalmi idézetek ékesítik majd a belső falakat, ez által buzdítva a lakosságot az olvasásra. Minden hónap 15-én az idézetek gazdát, azaz buszt cserélnek. A villamosokon és trolibuszokon könyvjelzőket osztanak majd a Share szervezet tagjai. A kiválasztott idézetek között lesz magyar nyelvű is – állítja Emil Boc polgármester. Az idézeteket már januárban felhelyezik az autóbuszok belső falára.

Ugyancsak a 15. Nap projekt keretében minden hónapban erre a napra lezárják a belvárosban a forgalmat és egy alkalommal látványos, szimbolikus Kolozsvár-feliratot alakítanak ki a Főtéren, amely mellett bárki lefotózhatja majd magát. A tervek közt szerepel a Szamos parti napozó kialakítása is még a nyár beállta előtt, az ószer korszerűsítése, ám a további meglepetésekről nem sokat árult el az elöljáró. 

Kapcsolódók

Kimaradt?