Nem árulták el, mennyivel támogatja a BCR Európa Ifjúsági Fővárosát

Szerdán délelőtt Emil Boc polgármester bejelentette, a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa projekt hivatalos partnere ettől a naptól kedve a Banca Comercială Română (BCR).

A polgármester elmondta, üdvözli a bankok jelenlétét, hiszen szükségük van rá az ifjúság támogatására, jelenlétükkel pedig aktivizálhatják a vállalkozói szférát is.

Horváth Anna alpolgármester kifejtette, a multikulturalitás nem magától értődik, és egy forrás, az egyik legfontosabb forrás a város számára.

Dana Demetrian, a BCR alelnöke elmondta, hisznek abban, hogy az ifjúság, az innováció támogatása rendkívülijelentőséggel bír az ország számára, a jelen projekt segítségével is a fiatalság népszerűsítését szeretnék segíteni. Felhívta a figyelmet arra, hogy számos számítástechnikai vállalat nyitja meg kapuit a fiatalság előtt.

Az alelnök elmondta, a bank elkülönített egy meghatározott összeget a projekt támogatására, évente elkülönítenek a költségvetésükből a fiatalok fejlesztésére szánt pénzt, de korainak tartotta, hogy konkrét számokról beszéljen. Idővel Anca Rarău, a BCR marketing-igazgatója is megszólalt, miután az újságírói kérdések a konkrét számokat kérték, de ő sem árulta el az összeget.

A SHARE Föderáció alelnöke, Mihai Pop arról beszélt, a BCR erős partnere lesz a projektnek, hiszen nem csak anyagi támogatást nyújtanak, többek között a promoválás terén is segítenek.

Újságírói kérdésre Emil Boc elmondta, az állam részéről az előzetes ígéretek ellenére még nem kaptak támogatást, de erre "vannak jelek". Meg van győződve arról, mondta, hogy a támogatással nem fognak késlekedni, hiszen jelen pillanatan ez az a projekt, amellyel Románia képviselteti magát Európában.

Arról is kérdezték, mit gondol arról, hogy sok demokrata-liberális párti (PDL) tagja van a SHARE Föderációnak. Emil Boc azt mondta, erről most hall első ízben, a projekt nem politikai alapon zajlik. Mihai Pop SHARE-alelnök is válaszolt ezekre a vádakra, elmondta, nem tagja a PDL-nek, "és ezzel mindent elmondott". Ígéretet tett arra, átláthatóan fog zajlani a projekt. Horváth Anna pozitív hozzáállást kért a sajtótól kiemelve azt is, hogy a továbbiakban bőven lesz alkalom felhívni a figyelmet az esetleges problémákra. "Az induláskor azonban legyünk pozitívak, mert fontos, hogy milyen üzenetet fogalmazunk meg a Kolozsváriaknak és más városoknak".

Kapcsolódók

Kimaradt?