Horváth Anna: nem a városvezetéssel való azonosulásra vállalkoztam

„Alpolgármesterként legfeljebb egy intézmény vezetésében való közreműködésre, semmiképpen sem annak eljárásmódjával való feltétlen azonosulásra vállalkoztam” – közölte kedden Horváth Anna kolozsvári alpolgármester.

Arra reagált, hogy hétfőn az önkormányzati képviselőtestület szociáldemokrata tanácsosai a lemondását követelték. A PSD tanácsosainak nemtetszését az váltotta ki, hogy Horváth Anna alpolgármesterként a Facebook-oldalán a Musai-Muszáj csoport mellé állt. Arra biztatta a kolozsvári magyarokat, hogy csatlakozzanak civil szerveződésnek a kétnyelvű helységnévtáblákért folytatott kampányához.

„Megbízatásaimat eddig sem a PSD tanácsosainak szavazatai nyomán kaptam, a többnyelvű helységnévtábla ügyében megfogalmazott véleményemmel sem nekik, hanem a bennünket bizalmukkal és szavazatukkal megtisztelő választópolgároknak tartozom elszámolni: fenntartom, és továbbra is azt kérem, a Kolozs megyei RMDSZ szervezetével együtt, a magyar közösségtől, hogy a civil és politikai téren folyó jogérvényesítés hatékonysága érdekében (…) csatlakozzon és támogassa aláírásával az ügyben újraindítandó civil pert” – olvasható Horváth Anna közleményében.

Az alpolgármester leszögezte: elutasítja a polgári engedetlenségre való buzdítás manipulatív célzatú vádját: minden felelős politikus kötelességének tartja, hogy őszinte párbeszédre nyitott viszonyulásával megelőzze, az efféle - demokratikus rendszerekben ugyan megengedett, de semmiképpen nem kívánatos – akciók megjelenését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?