A román sajtó sztárja a magyar nemzeti ünnepen pózoló fiú

Szélsebesen terjed a Facebook román felhasználóinak körében egy fotó, amely március 15-én készült Sepsiszentgyörgyön. A fényképen egy román fiú pózol a román trikolórral, miközben a háttérben a magyarok ünnepelnek.

A fotó máris hatalmas vitát váltott ki a közösségi oldalon. A román fiú számtalan bátorító üzenetet és halálos fenyegetést is kapott. A román sajtó előszeretettel idézte egy bizonyos Sanci Kanyo kommentjét: „Ne öljétek meg, várjátok meg, míg hazajövök, adhassak neki én is”. Más magyar kommentelők veréssel fenyegették meg a román tinédzsert.

A fiú bátorító üzenetet kapott attól a kovásznai román diáklánytól is, aki tavaly piros-sárga-kék fejpánttal jelent meg március 15-én, amikor magyar társai az ünnepségekre készültek. "Cosmin, melletted vagyok. Én is átmentem azon, amin te. Nem kell félned, gesztusod teljesen normális, semmivel sem kell indokolnod" – írta a tavalyi akciójával országosan ismertté vált lány.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Marin a Mediafaxnak hétfőn este azt nyilatkozta: a fiú családja nem nyújtott be panaszt a fenyegetések miatt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?