Taxisbalesetben halt meg egy férfi Felsőháromszéken

Felborult egy háromszéki taxi, egy idős személy életét veszítette, egy másik súlyosan megsérült, tájékoztatta lapunkat Nicoleta Marin. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint kedden tíz óra körül riasztották a hatóságokat, hogy halálos közúti baleset történt Felsőháromszéken.

Mint kiderült a taxi Csernáton irányából Kézdivásárhely fele tartott, a sofőr vélhetően a csúszós út miatt elveszítette uralmát járműve fölött, kisodródott az úttestről és felborult. Az autóvezető sérülés nélkül megúszta a balesetet, viszont a járműben utazó 80 éves férfi életét veszítette, és egy 85 éves asszony súlyosan megsérült, őt a sepsiszentgyörgyi kórházban ápolják. A rendőrség szerint a taxisofőr nem volt ittas, a nyomozók még vizsgálják a baleset bekövetkeztének körülményeit.

Mint arról beszámoltunk, tavalyhoz képest idén Kovászna megyében megnőtt a közúti balesetben életüket vesztett áldozatok száma. Az év elejétől 77 súlyos közúti baleset történt Kovászna megye területén, ezek során 20 személy veszítette életét – néggyel több, mint tavaly – 75 személy súlyosan, és 33 személy könnyebben megsérült. Legutóbb múlt héten veszítette életét két háromszéki fiatal, akik Szentlélek közelében autóval patakmederbe zuhantak.

Ion Popa Kovászna megyei rendőrparancsnok szerint idén a szabálytalankodó gyalogosok okozták a legtöbb balesetet, az okok között ezt követi az elsőbbség meg nem adása, a szabálytalanul közlekedő kerékpárosok, vagy ittasan vezető sofőrök, és negyedik helyen jegyzik a túlzott sebesség miatt bekövetkezett baleseteket.

Kapcsolódók

Kimaradt?