Autóbalesetben meghalt két háromszéki fiatal

Autóval patakmederbe zuhant, és életét veszítette két háromszéki fiatal. A hétfőn este történt halálos baleset áldozatait kedden reggel találták meg, az éjszaka senki nem látta meg az útszéli patakmederbe zuhant autót – számolt be a szerencsétlenségről Ion Popa. 

A Kovászna megyei rendőrség parancsnoka szerint kedden reggel 7.30-kor kaptak riasztást, hogy a felsőháromszéki Szentlélek közelében a Kászon patakában egy személygépkocsi van, mellette két személy fekszik holtan. A rendőrparancsnok szerint a nyomozók azonosították az áldozatokat egy 33 éves és egy 24 éves helybéli fiatalember személyében.

Megállapították, hogy az autó Csíkszereda irányából Szentlélek fele tartott, amikor egy kanyarban kisodródott az úttestről és a patakmederbe zuhant. A jármű két utasa kirepült az ablakon és életét veszítette. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit, Ion Popa szerint az autót vezető fiatalember tapasztalatlan sofőr volt, idén szerzett hajtási jogosítványt.

Lapunk érdeklődésére a rendőrparancsnok elmondta: tavalyhoz képest idén, Háromszéken megnőtt a közúti balesetben életüket vesztett áldozatok száma. Az év elejétől 76 súlyos közúti baleset történt Kovászna megye területén, ezek során 19 személy veszítette életét – hárommal több mint tavaly – 74 személy súlyosan, és 33 személy könnyebben megsérült.

Háromszéken idén a szabálytalankodó gyalogosok okozták a legtöbb balesetet, az okok között ezt követi az elsőbbség meg nem adása, a szabálytalanul közlekedő kerékpárosok, vagy ittasan vezető sofőrök, és negyedik helyen jegyzik a túlzott sebesség miatt bekövetkezett baleseteket.  

Kimaradt?