Ostobának nevezte Ponta a Reuters szerkesztőit

A miniszterelnök szerint a hazai és a külföldi sajtó egyaránt félreértelmezte a Reutersnek adott nyilatkozatát a verespataki befektetésről. Victor Ponta szerint a brit hírügynökség „ostoba”, a román Mediafax hírügynökség pedig „manipuláló”, „hazug” címet adott a hírnek.

A román nyelvű sajtó és az MTI által is idézett hír szerint a kormányfő a Reuters Investment Summit keretében egy bukaresti konferencián mondott beszédében jelentette ki, hogy „a verespataki beruházás esetleges elutasítása révén gazdasági szempontból nem érné nagy kár Romániát, de ha azt az üzenetet fogalmazza meg, hogy a külföldi beruházók ellen van, és nem akarja kihasználni adottságait, akkor ez katasztrófa lenne Románia számára”. A Reuters szerint Ponta beszédét angolul tartotta.

A miniszterelnök szerint azért „ostobák”, „manipulálók” és „hazugok” a hírügynökségek címei, mert ellentmondanak a hír tartalmával. „Kijelentettem, nem gond, ha a parlament nem hagyja jóvá a verespataki befektetést. Általánosságban utaltam arra, hogy probléma lenne, ha azt látszatot keltjük, hogy elutasítjuk a külföldi befektetőket” – magyarázta szerda este a B1TV-ben Ponta.

Egyébként nem ez az első eset, amikor a kormányfő konfliktusba kerül a külföldi sajtóval. Korábban tagadta azt az El Pais-nak adott nyilatkozatát, miszerint lemond, ha bebizonyosodik, hogy doktori disszertációjában plagizált. Utóbb a tekintélyes spanyol lap közzétette a nyilatkozatról készített hangfelvételt. Kiderült, Ponta valóban ez esetleges lemondásáról beszélt.

Kapcsolódók

Kimaradt?