Szeptember 28-án alakul meg az RMDSZ Nők Szervezete

„Több mint 200 nőt várunk szeptember 28-án Kolozsvárra az RMDSZ Nők Szervezetének országos megalakulásának céljából. Precedens nélküli esemény elé nézünk, hiszen Romániában nem volt hasonló jellegű megmozdulás, ahol kétszáz magyar ajkú, közösségért tenni akaró nő legyen jelen” – közölte Biró Rozália szerdán Bukarestben megtartott sajtótájékoztatóján.

Nagy Emese, a Szövetségi Elnöki Hivatal munkatársa, az Országos Kezdeményező Bizottság tagja a rendezvény sokszínűségére hívta fel a figyelmet: „Mi hiszünk abban, hogy a legkülönbözőbb szakterületeken elért eredményeket felmutató nőkként, valamint a sokszínű értékek, tapasztalatok és felhalmozott tudás mentén tudunk egymástól tanulni, egymásnak újat adni. Mindnyájunk célja, hogy szebbé, értékessé tegyük környezetünk és ezt csak együtt tudjuk megvalósítani. Ezt szolgálja a Nők szervezetének Országos Küldöttgyűlése is, melynek keretén belül kitűnő alkalom nyílik arra, hogy megismerjük és meghallgassuk egymást. Szeptember 28-a az aktív, céltudatos és sikeres nők napja lesz Kolozsváron.”

A kolozsvári eseményen számos meghívott vendég lesz jelen, akik sikeres életúttal és tapasztalattal rendelkeznek már, vezetői szerepeket töltenek be, közéleti személyiségek vagy sikeres vállalkozók. Az országos gyűlésen vezetőséget is fognak választani. A kezdeményezők remélik, most végre előtérbe kerülnek mindazok a nők, akik éveken keresztül időt, energiát feláldozva szorgalmasan dolgoztak közösségeik érdekében.

Szeptember 28-án áttekintik a három hónapja zajló szervezési munka eredményeit, és meghatározzák az elkövetkező időszak legfontosabb feladatait, valamint egy éves munkatervet és cselekvési menetrendet fogadnak el az RMDSZ női szervezetének tagjai.

Kapcsolódók

Kimaradt?