Megalakult az RMDSZ Hunyad megyei Nők Szervezete is

Az RMDSZ alapszabályzatának értelmében hétvégén megalakult a Hunyad megyei Nők Szervezete. A gyűlésre Vajdahunyadon, a Corvin Savaria Kulturális Központban került sor, ahova a megye minden részéről érkeztek küldöttek.

„Nekünk ugyanazt kell tennünk ezentúl is itt Hunyad megyében, amit eddig tettünk. Tartsuk és ápoljuk a magyar lelket közösségünkben, teremtsünk minél több alkalmat és lehetőséget az együttlétre, és a magyar beszédre. Nekünk, nőknek, kettős szerepünk van, amely a társadalmi-közéleti szerepvállalás és a családi-háztartási feladatok között oszlik meg. Nem egyszerű, de a megalakuló női szervezetünk célja helyi szinten minél nagyobb támogatást nyújtani és ösztönözni azokat a nőket, akik tenni szeretnének a közösségünkért” – fogalmazott Takács Aranka, az RMDSZ Hunyad megyei Nők Szervezete alakuló bizottságának vezetője a gyűlésen.

„A nők négy területen töltenek be kiemelkedő szerepet: ők a Hunyad megyei kulturális élet mozgató rugói, egyházainkban ők foglalkoznak a templomdíszítéstől a szeretetvendégségek szervezéséig sok mindennel. A nőknek az oktatás és a nevelés terén is jelentős szerepük van, hiszen édesanyák és nagymamák, tanárok, tanítók és óvónők dolgoznak nap mint nap a jövő generáció megfelelő nevelésén. Végül, de nem utolsó sorban említeném, hogy elengedhetetlenül fontos a nők tevékenysége szociális területen” – méltatta a nők szerepét Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, akinek gondolatait Dezméri István tolmácsolta az alakuló ülésen. 

A Hunyad megyei Nők Szervezetének küldöttei a dévai Kun-Gazda Kinga-Viola magyar szakos tanárnőt választották elnöknek. A szervezet alelnöke Antal Amália, Lupényből, Bogdán Ildikó Petrozsényből, Takács Aranka Vajdahunyadról, valamint az ifjúságot képviselő Zrinyi Erzsébet.

 „Tudatosítani kell, hogy meg lehet, meg tudjuk és meg is kell osszuk magunkat a család és a közélet között, főleg itt a szórványban. Csapatommal családépítő és támogató programokat szeretnénk kidolgozni, értékközvetítő tevékenységekkel fogjuk közösségeinket egybehozni” – mondta Kun-Gazda Kinga-Viola elnök.

Kimaradt?