Megalakult az Arad megyei RMDSZ női szervezete

Az Arad Megyei RMDSZ egy régi mulasztását pótolta szerda délután, amikor Nőszervezetének alakuló ülésére hívta össze az Arad megyei lányokat, nőket, asszonyokat, írja a Nyugati Jelen.

Az RMDSZ székházában 48 fős hölgykoszorú előtt nyitotta meg az ülést Faragó Péter, az Arad Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, aki üdvözölte a kezdeményezést és sok sikert kívánt a Nőszervezet tagjainak.

„Mi, férfiak meg vagyunk győződve arról, hogy a nők sokkal jobban, barátságosabban, magabiztosabban tudnak rengeteg olyan dolgot tenni, megoldani, amit mi darabosabban gondolkodva, nehezebben tudnánk véghez vinni” – vallotta Faragó Péter.

Az alakuló ülésen jelen volt Vida Noémi, az RMDSZ Nagybányai Területi Szervezetének elnöke, aki az országos kezdeményező bizottság képviselőjeként segíti és támogatja a megyei és területi szervezetek megalakulását, szakmai segítségnyújtással, koordinációs feladatok ellátásával, valamint az országos alapszabályzat és működési szabályzat kidolgozásával.

„Amellett, hogy a hölgyek jelenléte a közéletben uniós követelmény, igenis szükség van ránk, szükség van arra, hogy önerőből szervezkedjünk és bebizonyítsuk, hogy mi másképp akarjuk, másképp látjuk a dolgokat. Be kell bizonyítani, hogy mi dolgozni szeretnénk, és nem holmi pozitív diszkriminációt kivívni magunknak. Nők szervezete alakult már több megyében, társultunk az országos RMDSZ szervezethez is. Fontos, hogy körünkben mindenki megtalálja a helyét, segítsük egymást, és együttes erővel tegyünk valamit közösségünk fejlődése érdekében” – nyilatkozta Vida Noémi.

Az aradi kezdeményező bizottság tagjai (Gali Izabella, Lészay Ildikó, Ménesi Melinda, Zámbori Magdolna) már gondolkodtak tevékenységeken, szőttek terveket, tűztek ki célokat figyelembe véve – a főbb irányelveken keresztül: család, oktatáspolitika, szociális ügyek, kulturális tevékenységek, egészségügyi területek –, hogy milyen területről hiányzik a női erő, és jövőbeli tevékenységeiket igyekeztek konstruktívan összeállítani.

A kötött formaságokat – határozatok elfogadása, működési és szervezési szabályzat bemutatása, vezetőségválasztás stb. – leszámítva egy közvetlen, oldott hangulatú összejövetel, beszélgetés alakult ki, a jelen lévő hölgyek titkos szavazással választották meg a megyei szervezet öt vezetőségi tagját.

A szavazás végeredményeként Lészay Ildikó  lett az elnök, Gali Izabella ügyvezető elnök, Zámbori Magdolna aradi alelnök, Pataky Ildikó vidéki alelnök, Tóth Brigitta pedig vidéki alelnök.

Az országos alakuló küldöttgyűlés szeptember végén lesz Kolozsváron, ahol 28 területi szervezet 200 küldöttjét várják. Ennek célja, hogy az országos vezetőséget kinevezzék, illetve az RMDSZ Nőszervezetének programját megvitassák és elfogadják. Az Arad Megyei RMDSZ Nőszervezetét Simon Ildikó fogja képviselni az országos küldöttgyűlésen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?