Ezeket tanulják a magyarországi diákok erkölcstan órán

Ma nincs megbízható értékrend, a "sok befogadott nép szétbomlasztotta az országot". Egyebek között ezt tanulják a magyarországi ötödik osztályosok erkölcstan órán – írja a nepszava.hu.

A Bánhegyi Ferenc és Olajosné Kádár Ilona által jegyzett Erkölcstan V. osztály című tankönyvben olvasható a szöveg. A napilap emlékeztet arra, hogy Bánhegyi Ferenc történelemtanár tankönyveivel kapcsolatban korábban is merültek fel kifogások, az egyiket vissza is kellett vonni, mert politikai, etnikai és vallási alapon megkérdőjelezhető mondatok voltak benne a zsidókról, romákról és az idősekről is.

Honlapján egyebek mellett azt hirdeti: "aki szóban vagy írásban a semlegességről beszél, az a valóság tudatos elferdítésén fáradozik." Az erkölcstan könyvéből most azt tanulják a gyerekek, hogy "a magyarság Európa egyik legnyitottabb népe, vendégszeretők, barátságosak, Szent István óta így ment ez ezer esztendőn át, míg a 20. század elején egy elvesztett háború és sok befogadott nép szétbomlasztotta az országot. Népünk továbbra is nyitott és vendégszerető maradt, de a mély seb, amit Trianon ejtett rajtunk, máig nem gyógyult be".

Majd a családi életre nevelésből is kapnak ízelítőt a gyerekek: "az étel sokkal jobban ízlik, ha szépen megterített asztal mellett fogyasztjuk el. Ezért gondosan kell teríteni akkor is, ha csak szűk családi körben ebédelünk, vacsorázunk." A tankönyv elején Józsa Judit keramikust idézik arról, mi az erkölcs: "az erény a minden emberben fellelhető pozitív erő, amit azonban folyamatosan ápolni kell." Az erények közé sorolja a hazaszeretetet és a vallásosságot, a büszkeséget, a hősiességet és az erőt. Sőt, az is kiderül, hogy a "bátor ember legnagyobb tette a vértanúság".

Kimaradt?