Kétszázötven kilogramm borostyánnal ralizott a kettős állampolgárságú csempész

Nem kevesebb mint 3,1 millió lej értékű féldrágakövekkel autókázott a Szatmár megyei, lajosvölgyi szerpentineken az ukrán–magyar állampolgárságú csempész.

Közúti ellenőrzés céljából akarták leinteni a szatmárnémeti határrendészek azt a romániai rendszámú személygépkocsit az ukrán határhoz közeli Lajosvölgyén, amelynek 31 éves, ukrán-magyar állampolgárságú sofőrje figyelmen kívül hagyva a határrendészek jelzéseit lassítás helyett inkább a gázpedálra taposott.

A szerpentines úton, rövid autós üldözést követően a határrendészek autóikkal körbefogták a járművet, a gyűrűből kitörni akaró sofőr pedig nekiment az egyik határrendészeti terepjárónak, ám mivel így sem tudott elmenekülni, végül bezárkózott autójába. Miután sikerült rávenni, hogy kiszálljon, az autó átvizsgálásakor a hatóság emberei a csomagtartóban 11 raffiazsákot találtak, sárgás–barna színű féldrágakövekkel teletömve — mint kiderült, a férfi nem kevesebb mint 250 kilogrammnyi borostyánt szállított, amelynek értéke meghaladja a 3,1 millió lejt.

A hatóság az elkobzott borostyánt szakvéleményezésre elküldte a Román Gemmológiai Központnak, a járművet lefoglalták, az ukrán- magyar kettős állampolgárt pedig csempészés vádjával 24 órára előállították és kérvényezték előzetes letartóztatásba való helyezését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?