Orban nem látja alapját egy a bizalmatlansági indítványnak

A kormány megtette kötelességét, így semmi komoly alapja nincs a bizalmatlansági indítványnak – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

Orban a légierő napja alkalmából szervezett ünnepségen vett részt a kabinet több tagjával együtt a bukaresti Levegő Hősei emlékműnél, ott nyilatkozott a sajtónak.

„Semmi komoly alapját nem látom a bizalmatlansági indítványnak. Az általam vezetett kormány odaadóan, elhivatottan, áldozatkészen látta el feladatát. Hónapok óta reggeltől késő éjszakáig a frontvonalban vagyunk, és úgy tűnik nekem, ez csak egy politizálós gesztus lenne, amely kizárólag negatív következményekkel járna a romániai demokráciára nézve, de főleg az állam intézményeinek azon képességeit rontaná, amelyek révén szembenéz a járvány okozta kihívásokkal és újraindítja a gazdaságot” – mondta a kormányfő.

Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) korábban kilátásba helyezte, hogy bizalmatalnsági indítványt nyújtanak be a parlmentben a kormány szerint, ha nem emelik meg – a törvényben előírtak szerint – a nyugdíjakat és a gyerekpénzként emlegetett családnevelési pótlékot.

(Nyitókép: Ludovic Orban miniszterelenök | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?