Online szervezik meg a XXIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát

A XXIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK) május 21–23. között rendezik meg, a jelenlegi helyzetre való tekintettel online, közölték a szervezők.

Mint írják, 120 dolgozatot mutatnak be a tudományos találkozó keretében, 16 különböző szekcióban. Az egyes szekciók díjazottjai pénzjutalomban részesülnek, emellett részt vehetnek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az ünnepélyes megnyitót május 21-én, csütörtökön 19 órától élőben közvetítik az ETDK Facebook-oldalán. Köszöntő beszédet mond dr. Soós Anna, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese, Hatos Attila, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke és Both Orsolya, a konferencia főszervezője. Dr. Gábor Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a BBTE Bölcsészettudományi Karának oktatója Dialektika és retorika a kora újkori magyar nyelvű hitvitairatokban címmel tart előadást.

Pénteken, május 22-én kezdődnek az egyetemi hallgatók előadásai, amelyeket a Microsoft Teams felületen lehet majd követni. Minden előadónak 10-15 perc áll majd rendelkezésére, hogy ismertesse kutatását, annak eredményeit, emellett válaszoljon a zsűri kérdéseire.

Az eredményhirdetés szombaton, 23-án 19 órától lesz, szintén élő adásban. A rendezvény nyitott minden érdeklődő számára. A részletes programot az etdk.kmdsz.ro honlapon találják az érdeklődők.

Kapcsolódók

Kimaradt?