Romániai nők ezreit erőszakolták meg, és tartották rabszolgaként Szicíliában

Húsz év börtönre ítélt egy olasz bíróság december végén egy román férfit emberkereskedelem és más súlyos bűncselekmények vádjával. A 41 éves Lucian Milea által működtetett olasz-román hálózatot a The Guardian brit lap leplezte le 2017-ben, a riportok nyomán kezdtek vizsgálódni az olasz hatóságok, írja az Index.hu.

A nyomozás során kiderült, hogy Lucian Milea Romániában toborozta azokat a nőket, akiket később Szicíliában kényszerítettek prostitúcióra, illetve dolgoztattak gyakorlatilag rabszolgaként, fizetés nélkül gyümölcs- és zöldségtermelő gazdaságokban. A fogva tartott nőknek embertelen körülmények között kellett élniük fűtetlen épületekben, romlott ételeket kaptak, rendszeresen verték őket, és a „munkáltatóik", valamint más férfiak is rendszeresen megerőszakolták őket, írja a The Guardian cikke alapján az Index.Mint kiderült, az áldozatokat tisztességes munka ígéretével csábították Olaszországba, és amikor ráébredtek, hogy átverték őket, már késő volt.

Milea mellett két román nőt is elítéltek kiskorúak prostitúciójának segítéséért és felbujtásáért. Az emberkereskedelemmel vádolt további három román állampolgár tárgyalása folyamatban van. Közben Szicíliában drasztikusan megnőtt az abortuszt igénylő román nők száma. A visszaélések visszaszorítása érdekében a román kormány együttműködik az olasz hatóságokkal.

Kapcsolódók

Kimaradt?