Ezúttal Makfalva határában ütöttek el egy medvét

A Maros megyei Makfalva határában ütött el egy medvét egy személygépkocsi hétfő este, valamivel hét óra előtt. Két napon belül ez a harmadik nagyvad, amely Erdélyben közlekedési baleset áldozata lett. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, de hajszálon múlott a tragédia. Az anyagi kár ezúttal is jelentős.

Mint ismert, szombat este a Hargita megyei Parajdhoz tartozó Sásverésen ment neki egy több mázsás állatnak egy személygépkocsi. A hátborzongató történet ismerős: a medve súlyos végtagsérülésekkel maradt az úton, de a sebe nem volt halálos. Míg a helyi hatóságok a környezetvédelmi minisztérium kilövési engedélyére vártak – a szaktárca meg a helyi illetékes intézményekre hárította a felelősséget –, a szerencsétlen mackó több mint fél napot szenvedett (a megmentése állítólag szóba sem jöhetett). Az ügy végül a Hargita megyei prefektus állásába került.

Alighogy megszabadították szenvedéseitől, a Szeben megyei Fenyőfalva közelében vasárnap este ütötték el egy sorstársát. Ott a medve a helyszínen elpusztult, és akárcsak Parajdnál, nem történt személyi sérülés, de a gépjármű alaposan megrongálódott.

Hétfő este két olvasónk is jelezte – a helyszínen készül fotókkal alátámasztva –, hogy a Maros megyei Makfalvánál is medvegázolás történt. A település kijáratánál ütöttek el egy állatot, amelyik a helyszínen belepusztult a sérüléseibe. Emberáldozat nem volt, a kocsi viszont megrongálódott. Amint részleteket tudunk meg a baleset körülményeiről, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?