banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Megvan a választási vita helyszíne

A bukaresti központi egyetemi könyvtár auláját választotta a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) a Klaus Johannis államfő által kezdeményezett keddi vita helyszínéül.

A SNSPA szombati közleményében leszögezi, az egyetemi könyvtár "politikai szempontból semleges helyszín", ugyanakkor reprezentatív a román társadalom számára, ezért javasolták ezt a véleményformálók, újságírók és politológusok részvételével zajló választási vita helyszínéül, és a Nemzeti Liberális Párt államfőjelöltjének kampánycsapata beleegyezését adta.

Az intézmény ugyanakkor hangsúlyozza "az őszinte, nyílt és kiegyensúlyozott kommunikáció fontosságát" olyan témák érintésével, mint a romániai politikai intézmények működésének módja, Románia jelenlegi elnökének mandátuma, illetve az ország jövőjét érintő prioritások és tervek. A nyilvános vita részleteiről a későbbiekben nyújtanak tájékoztatást - mutat még rá a közlemény.

Klaus Johannis államfő szerdán jelentette be, hogy kampánystábja nyilvános vitát kezdeményez november 19-ére, keddre véleményformálók, újságírók és politológusok részvételével. "Nagyon is megértem az igényt, hogy legyen egy vita a második fordulóba jutott jelöltek között. Mivel azonban nem fogadom el a vitát a PSD-t képviselő Viorica Dăncilával, a stábommal jövő kedden szervezünk egy másik találkozót, amelyen politológusokkal, véleményformálókkal és újságírókkal megtárgyaljuk a most záruló mandátumom eredményeit, illetve azokat a terveket, amelyeket a reményeim szerint megszerzendő második elnöki mandátum alatt meg szeretnék valósítani. Nyitott, alapos beszélgetés lesz, amely minden bizonnyal tetszeni fog az állampolgároknak" - mondta Johannis. 

Kapcsolódók

Kimaradt?