Johannis megerősítette: számít a RMDSZ-szimpatizánsok szavazataira is

Számít a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja koalíció (USR–PLUS) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) választóinak szavazataira, de bízik benne, hogy szavazatokat szerez az RMDSZ-től is – nyilatkozta pénteken Nagybányán Klaus Johannis államfő, aki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjeként második mandátuma megszerzésére pályázik.

„A választások hősei nem mi vagyunk, a politikusok, hanem ti, a szavazók. Számítok a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szavazóira. Számítok az USR–PLUS szavazóira is. Vannak olyan emberek, akik, akárcsak én, modern, európai országot akarnak. Azt akarják, hogy ez már holnap megtörténjen, holnap nem fog megtörténni, de a barikád ugyanazon oldalán állunk. Számítok a PMP szavazóira is, amelynek egy olyan jelöltje volt, aki sokat beszélt az oktatásról; én is. Ugyanazokat a dolgokat akarjuk – egy modern, virágzó Romániát” – mondta.

Klaus Johannis a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjével, Viorica Dăncilă-val mérkőzik meg az elnökválasztás november 24-i második fordulójában.

Mint kifejtette, a liberálsi jelölt szavazatokat akar szerezni „a többi romániai demokratikus csoportosulástól” is, például az RMDSZ-től. Mint köztudomású, a magyar érdekvédelmi szövetség egyik jelölt mellett sem kampányolni: szavazóit a választáson való részvételre buzdította Kelemen Hunor elnök, de a választók döntésére bízta, hogy kire pecsételnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?