Dăncilă: nyilvános vitára hívjuk az Orban-kormány tagjait

A Dăncilă-kormány miniszterei nyilvános vitára fogják hívni az Orban-kabinet tagjait - jelentette be péntek este Viorica Dăncilă szociáldemokrata pártelnök, volt miniszterelnök.

A PSD államfőjelöltje azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy jelenleg egy "arrogáns államfő" vezeti az országot, és "arrogáns miniszterek" vannak hatalmon, akik különféle vádakkal állnak elő, anélkül, hogy bizonyítani tudnák ezeket.

"Ezért úgy döntöttem, hogy a Dăncilă-kabinet miniszterei sorra vitára fogják hívni a Iohannis dinasztia első Ludovic Orban-kormányának tagjait, mert fontos, hogy ismerjük az igazságot, fontos, hogy mondjuk el, mit tettünk mi, illetve mi a tervük ezeknek az embereknek, akik nap mint nap csak a nehéz örökséggel hozakodnak elő" - fogalmazott.

Dăncilă ugyanakkor szélsőséges diskurzussal vádolta meg Klaus Iohannis államfőt. "Hallhattuk Iohannis jelölt diskurzusát, amely antidemokratikus, Európa-ellenes és szélsőséges. Egyetlen célt tart szem előtt: a PSD eltüntetését, kivégzését. Ha holnap nem fog egyetérteni azzal, amit a Népi Mozgalom Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség vagy az RMDSZ mond, azokat is el akarja majd tüntetni?" - hangoztatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?