Kórházban ápolják a háromszéki medvetámadás áldozatát

Egy hajszálon múlt annak aborosnyói juhásznak az élete, aki csütörtökre virradóra kutyák ugatására ébredt és a házból kilépve egyenesen szembetalálkozott a támadó medvével. 

Kanyó Antal, a háromszéki Nagyborosnyó alpolgármestere a szemtanúk beszámolója alapján elmondta: a hárombocsos anyamedve először éjjel két órakor támadt egy kisborosnyói esztenára. Ekkor a pásztoroknak sikerült elüldözniük. 

Később, reggel hét óra fele a medve ismét megpróbálkozott, az egyik szembe jövő juhászt félreütötte az útjából, ő könnyebben megsérült. Rosszabbul járt viszont a társa, aki a kutyaugatásra és kiabálásra ébredt, és amikor kilépett a házból, éppen szembetalálkozott a medvével. A férfire támadt, és szétmarcangolta a bal combját. 

A sérülthöz azonnal mentőt hívtak az 112-es sürgősségi hívószámon, az áldozatot a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították. András Nagy Róbert kórházigazgató elmondta, a sebészek beavatkozásának köszönhetően a férfi élete nincs veszélyben, ám centiken múlt, hogy a medve nem az ütőerét harapta át. A férfit pár napig kórházban tartják, védőoltást kap, majd időközönként vissza kell járjon kezelésre, mert a medveharapásnál nagy a veszélye a felülfertőzésnek, magyarázta a kórházigazgató.   

Nagyborosnyó alpolgármestere, Kanyó Antal tudatta, az elmúlt hetekben legalább harminc alkalommal jelentettek medve által okozott kárt a községhez tartozó Kisborosnyó és Aldoboly falvak területén, a medve főleg juhokra, tehenekre, tyúkokra támadott és pusztított el, de a termésben is kárt tett. Ezek az előzmények vezettek a csütörtöki emberi sérüléshez is. Kanyó Antal arra kéri a lakókat, hogy legyenek elővigyázatosak, hiszen a medve bármikor visszatérhet. Azt kéri, ha meglátják a medvét, azonnal hívják az 112-es számot és riasszák a hatóságokat. A térséget egyébként állandó jelleggel figyeli a vadőr. 

Kapcsolódók

Kimaradt?