Eltávolították a szentgyörgyi Székelyföld-táblát

A háromszéki prefektúra épülete elől eltávolították a tavaly novemberben kihelyezett „SIC – Terra Siculorum” (Székelyföld) feliratú óriás-pannót.

Az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke, Tamás Sándor lapunk érdeklődésére elmondta: a területfoglalási engedélye még érvényben van, ám gesztust kívántak tenni a kormány és a prefektus felé azzal, hogy levették és az RMDSZ székházának udvarára vitték a táblát. Másrészt pedig az elmúlt napok erős szélfúvásai amúgy is megrongálták a pannó tartószerkezetét, ami javításra szorul.terra

Tamás Sándor szerint a pannó eltávolítását háttérbeszélgetések előzték meg Dumitru Marinescu kormánymegbízottal. Ezeken a tárgyalásokon a háromszéki magyar elöljárók konkrét igényeket fogalmaztak meg, aminek napokon belül látható eredménye kellene lennie.

A politikus nem részletezte ezeket az igényeket. Emlékeztetett, hogy a Székelyföld táblát tavaly novemberben Codrin Munteanu volt prefektus miatt helyezték el a hivatali ablaka alá, viszont a jelenlegi kormánymegbízott viszonyulása pozitívnak mondható, bár van még javítani való rajta.

Az óriás-pannó eltávolítását üdvözli Dumitru Marinescu prefektus is, aki szerint az RMDSZ részéről érkező gesztus egy lépés a normalitás, a jobb együttműködés fele.

Kimaradt?