Választottak az oroszok Európa és Ázsia közül

Egyhangú szavazással döntötte el Oroszország Labdarúgó-szövetsége, hogy melyik kontinens futballszervezetének égisze alatt folytatja tevékenységét.

Fotó: az Orosz Labdarúgó-szövetség Facebook-oldala/archív felvétel

A szerdai voksolás eredményeként pedig a választásuk Európára esett, mert bár Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt szankcionálták a csapataikat, mégis az UEFA kötelekében kívánnak maradni, semmint „átköltözni” az ázsiai konföderációhoz (AFC).

A Reuters beszámolója alapján az orosz sportszervezet szavazásának eredménye egyhangú volt. Elsősorban amiatt utasították el az átcsatlakozást, mert nincs garanciájuk a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) részéről. „Úgy döntöttünk, hogy folytatjuk kapcsolatunkat az UEFA-val, főleg azok után, hogy javult a viszonyunk. Meglátjuk, hogy mi történik jövőre” – nyilatkozta Mihail Gerskovics, az RFU egyik vezetőségi tagja.

Az oroszokban, mint ismeretes, még tavaly merült fel, hogy átköltöznek az ázsiai szövetséghez, miután 2022. februárjában úgy az UEFA, mint a FIFA kitiltotta az összes klubcsapatukat és a válogatottjaikat a nemzetközi tornákról. Az elmúlt időszakban viszont lazítottak némiképp a szankciókon és az U17-es, korosztályos válogatottjaikat semleges színekben visszaengedték a versenyekre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?