US Open: Bondár és Marozsán is döntő szettben jutott tovább

Mindkét egyéniben versenyben maradt magyar teniszező sikerrel vette az amerikai torna első körét. A román Ruse két játszmában győzte le osztrák ellenfelét.

Kedden újabb mérkőzésekkel folytatódott New Yorkban az év utolsó tenisz Grand Slam tornája. Fucsovics Márton kiesése után férfi egyéniben csak Marozsán Fábián maradt versenyben a magyar játékosok közül. Ellenfele a szerb Hamad Medjedovics volt, aki az első szettet simán nyerte meg. Marozsán 6–1-es játszmával vágott vissza, majd a következő kettőn is megosztoztak a játékosok.Marozsán Fábián | Fotó: Facebook/Marozsán Fábián

Marozsán fontos pillanatban tudta magához ragadni a kezdeményezést a döntő szettben, a meccs végéhez közeledve elnyerte a szerb szerváját és sikerrel vette az első akadályt.

A női mezőnyben Bondár Anna az amerikai Bernarda Pera ellen lépett pályára. 6–3-as eredményt hozott mindhárom szett, melyek közül kettőt a magyar játékos nyert közülük, győzelmével pedig Marozsánhoz hasonlóan továbbjutott a második fordulóba. Győzött a román Gabriela Ruse is, nagyobb nehézségek nélkül ejtette ki osztrák ellenfelét.

A nap egyik legszínvonalasabb meccsét Oszaka Naomi és a tizedik helyen kiemelt Jelena Ostapenko játszotta egymással. Rengeteg szép pontot és befejező ütést hozott a találkozó, amelyet a korábbi kétszeres bajnok japán kontrollált, szinte hibátlan játékkal. 6–3, 6–2-vel búcsúztatta lett ellenfelét jó formája miatt pedig valószínűleg számolni kell vele a folytatásban.

Férfi és női ágon is sikerrel vette az első kört a világelső, a nap legnagyobb meglepetése a görög Stefanos Cicipasz kiesése volt, akit az ausztrál Tanasi Kokkinakis győzött le.

Kapcsolódók

Kimaradt?