Színházi világ a sportpályán: évadnyitó tornát szervez a Csiky Gergely Állami Magyar Színház

A párizsi olimpia lezárult ugyan, de a színház világában a versenyláz csak most kezdődik! Augusztus 30. és szeptember 1. között zajlik a színJÁTÉKOK | theatreGAMES  elnevezésű (korábban Színészolimpia néven ismert) rendezvény, amelyet a ProTeszt Egyesület és temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház évek óta a nyári pihenő után, évadnyitó tornaként szervez meg.

Hihetetlennek tűnhet, de a színpad közel áll az arénához. Az ókori hellének úgy a színházat, mint az olümpiai játékokat az istenek tiszteletére hozták létre, a küzdőterek közönsége pedig minden valószínűség szerint megegyezett az amfiteátrumok publikumával. Ma sincs ez másként, hiszen a sport a kultúra szerves része. Ennek szellemében a színJÁTÉKOK néven jelentkező torna is ugyanazt az attitűdöt követeli a nevezőktől, mint az ötkarikás játékok a bajnokjelöltektől: elvárás a szenvedély, a hit, a győzelem, az együttműködés és a sportszerűség.

Fotó: Petru Cojocaru

A színJÁTÉKOK a sport és sportszerűséget támogató magatartás népszerűsítését kívánja szolgálni, nyitott az olimpia és a kultúra értékeit szem előtt tartó helyi és külföldi színházak, színházi emberek, illetve a lelkes közönség számára. A színJÁTÉKOK egy gyermek- és családbarát amatőr sportprogram, ahol ugyan meg lehet dönteni a friss olimpiai csúcsot, de ennél sokkal fontosabb a vállalt feladat sportszerű teljesítése, illetve az együttlét. A különböző versenyszámokon kortól függetlenül részt vehetnek a helyi és határon túli műhelyek, társulatok, színházak és azok műszaki személyzetének tagjai, a művésztársadalom résztvevői, a bérletesek és a lelkes nézők.

Idén kerékpár, tenisz, asztalitenisz, tollaslabda, baranta, sakk, atlétika, 4x100 vegyes, labdarúgás, röplabda, streetball, dragonboat versenyszámokra és „színházi stafétára” lehet jelentkezni, és természetesen a gasztroverseny sem marad el. Az egyedülálló kezdeményezésen való részvétel a jelentkezési ív kitöltéséhez és a részvételi díj befizetéséhez kötött, ennek határideje augusztus 18.

Fotó: Beliczay László

A rendezvényre a közönség belépése ingyenes! Bővebb információkat az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?