Az utcai művészet világával ismerkedhetnek meg a fiatalok Temesváron

Az utcai művészet, azaz a street art világával való ismerkedésre kínál lehetőséget az ifjúság számára a temesvári ProTeszt Egyesület által kezdeményezett Streetart x Arta elnevezésű projekt.

A projekt keretében a 6-16 éves fiatalok sajátíthatják el a street art alapjait; az első műhelymunkák a Városünneplés rendezvénysorozat részeként, augusztus 16-18 között zajlanak. A későbbi, átfogóbb őszi workshopon a résztvevőknek lehetőségük nyílik a szerzett ismeretek elmélyítésére. A fiatalokat Corina Nani vezeti be a street art világába; az egyetemi oktató az egykori Művész mozi még meglévő épületelemeit, architektúráját használja fel, az alkotások helyben maradnak, így a jövőben az egykori mozi udvarát díszítik.

Illusztráció: Pexels

A Streetart x Arta elnevezésű projekt célja megismertetni a 6 és 16 év közötti fiatalokkal a köztéri- és graffiti-művészetet, az utcai falfestészetet, és közben lehetőséget biztosítani arra, hogy egyéni látásmódjukkal hozzájárulhassanak a mozi felújítási tervébe foglalt látványelemek kidolgozásához.

A foglalkozásokat vezető dr. Corina Nani egyetemi oktató jelenleg a Temesvári Nyugati Egyetem – UVT Képzőművészet és Dizájn Karán grafikai tanít, többek között grafikai tervezést és városi arculattervezést, illetve évek óta ő koordinálja Temesvár Nemzetközi Street Art Fesztiváljának szervezését.

A program kiemelt hangsúlyt fektet a köztéri falfestészetre, hiszen a képzőművészet ezen ága egy kevésbé kutatott terület, iskolai keretek között nincs lehetőség ennek megismerésére. Mindemellett a Streetart x Arta projekt kulcsfontosságú az egykori mozi tereinek életre keltésében, illetve a józsefvárosi fiatalok kulturális tevékenységekbe történő bevonásában.

További részletek a ProTeszt Egyesület honlapján, illetve Facebook-oldalán olvashatók. A részvételi szándékot a 0727-868256-os telefonszámon jelezhetik az érdeklődők. A bevezető workshopok ingyenesek, ezek augusztus 16-án 09:00-11:00 óra, illetve 18:00-20:00 óra között zajlanak. A foglalkozásokon a 6 és 16 év közötti érdeklődők több korcsoportra osztva dolgoznak majd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?