banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Utcaszínházi szeminárium és bondage-technika workshop a temesvári színházi találkozón

A Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó – TESZT ingyenes utcaszínházi szemináriumot és bondage technika workshopot szervez az érdeklődők számára – olvasható a teátrum közleményében.

Stefano Tè, a modenai (Olaszország) Teatro dei Venti művészeti vezetője május 23-án 18.00 órától az utcaszínházról tart szemináriumot a város különböző terein. Az utcaszínház európai örökségét életben tartó színházi alkotó szemináriuma minden érdeklődő számára nyitott, jöhetek hivatásos és amatőr színészek, színházi alkotók, diákok, színházlátogatók. Az előadás olasz nyelven zajlik, ám a szervezők biztosítják a tolmácsot.

Forrás: TESZT

Stefano Tè munkáit már ismeri a TESZT közönsége, a Moby Dick és a Draaagon című produkciót az előző években bemutatta a társulat, mindkettő nagyszabású előadás, amely a színpadképet kiegészítő háttérként a város tereit használja. A 2005-ben alapított Teatro dei Venti társulat Tè irányítása alatt olyan előadásokat hozott létre, amelyekben börtönviseltek, pszichiátriai betegek, bevándorlók és hátrányos helyzetűek játszanak. A rendező és társulata 2026-ra a Human Measure című produkciót készíti elő, ebbe bevonja majd az előadást befogadó város lakóit. A Teatro dei Venti a TESZT2024 keretében május 21-én és 22-én 18 órától a Szabadság téren mutatja be a Pentesilea című előadását, amelyre a belépés ingyenes.

A bondage-technika workshop május 20-án 19 órakor kezdődik. A koordinátor – Boshi Nawa (Németország, polgári neve Ulrich Krähling) - a Shibari történetéről mesél, és megmutatja hogyan készül két kötözésfajta a gyakorlatban. A köteleket a szervezők biztosítják, de Boshi Nawa mestertől meg is lehet ezeket vásárolni. Az ősi japán bondage-technikát a művészetben terápiás céllal használják, ugyanakkor ez az eljárás része a kölni Szabó Kristóf F.A.C.E. társulat Ismene táncol című előadásának is, amelyet a TESZT-en május 21-én, 21 órától mutatnak be. Az esemény 16 év feletti érdeklődőknek, illetve művészeknek szól. A workshop angol nyelven, fordítás nélkül zajlik majd.

Forrás: TESZT

Az ingyenes workshopokra e-mail küldésével regisztrálhatnak az érdeklődők május 19-ig. A teszt2024@tm-t.ro címre kell megírni a nevet, és hogy melyik workshop-on kívánnak részt venni. A regisztráltakkal időben közlik az események helyszínét.

A 15. TESZT Fesztivál 2024. május 19-26. között zajlik a Csiky Gergely Állami Magyar Színház szervezésében, a Temesvári Önkormányzat támogatásával. További információk és a teljes program elérhető az esemény honlapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?