Székely–magyar meccsel avatják fel az FK Csíkszereda kibővített stadionját

Magyarország és Székelyföld U18-as válogatottjainak mérkőzésével avatják fel az FK Csíkszereda hamarosan elkészülő új klubházát és a stadion új lelátórészét. A mintegy 5,5 millió euróból megvalósuló beruházás a klub felnőtt csapatai számára biztosít európai színvonalú körülményeket.

Július 23-án tartják az FK Csíkszereda új klubházának és a stadion új lelátórészének avatóünnepségét – számolt be szerdai sajtótájékoztatóján Szondy Zoltán, a másodosztályú (Liga 2-es) labdarúgóklub elnöke és Cseke Szilárd sportigazgató.  Az avató alkalmából Magyarország és Székelyföld U18-as labdarúgó-válogatottja csap össze barátságos mérkőzés keretében.

Mint az elnök kiemelte: eredeti elképzelésük szerint Románia–Magyarország utánpótlás válogatott mérkőzést szerettek volna szervezni a megnyitó alkalmával, ám a hazai szakszövetség végül a versenynaptárra hivatkozva úgy döntött, hogy a román válogatott nem vállalja ezt a fellépést.

Mint elhangzott, az új lelátórész és klubház felépítése mintegy 5,5 millió euróba került. Az épület magában foglal öltözőket, sajtóhelyeket, közvetítőállásokat, a stadion befogadóképessége pedig 2500 fősre emelkedett. Az épület mellett kialakítottak 20 új parkolóhelyet, valamint parkolót kapnak a közvetítőautók, a sajtó és az ellenfelek autóbuszai is – tudtuk meg.

A klubház építésével párhuzamosan zajlott a Nagyrét utcán túli térségben tervezett sportpark megvalósítása, amely 11,5 millió lejbe került – közölték. A létesítmény 20 ezer négyzetméternyi gyepszőnyegén helyet kap egy szabványméretű centerpálya, valamint egy nagyobb területű, igény szerint felosztható gyepfelület is. Ezenkívül építettek egy 600 méter hosszú és 1,5 méter széles gumiszőnyeggel borított futópályát, és helyet kaptak öltözőépületek, valamint egy 250 férőhelyes lelátó is. Szondy Zoltán megemlítette: a két építkezés befejezésével egyelőre véget értek a klub beruházásai. A készülő beruházás | A szerző felvétele

A csapat körüli újdonságokról az elnök elmondta: beadták szándéknyilatkozatukat a harmadosztályban (Liga 3) való szereplésre az FK második számú csapatával. Ezt többek között az is indokolta, hogy a klub két alkalommal is Elit-ligát nyert U19-es csapata a bajnokság megszüntetésével versenyzési lehetőség nélkül maradna.

Az FK Csíkszereda kerete kisebb változásokon ment keresztül a nyár folyamán – tájékoztatott Szondy Zoltán. Érkezett a 2004-es születésű Kovács Márk Nagyváradról és a szintén nagyváradi, Szombathelyről hazatérő 2005-ös születésű hátvéd, Göndör Alex. Ők az UEFA Youth League küzdelmeiben is bevethetők lesznek. A szlovéniai első osztályból érkezett Klemen Nemanic, aki középhátvéd poszton mozog otthonosan. Visszahívták kölcsönből Suciu Tonit, valamint Szin Ferencet.

A távozók között van a magyar első osztályú Zalaegerszegi TE csapatához igazolt Gergely Botond. A másodosztály újoncához, Nagybányára adták kölcsön Bogdan Rotart, Salvatore Marrone pedig az első osztályú FC Voluntari-nál folytatja szintén kölcsönben. A felnőtt csapat július 8–22. között a törökországi Boluban készül. Az edzőtábor ideje alatt a tervek szerint 6 meccset fog játszani a másodosztályú bajnokság augusztus 6-i rajtja előtt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?