Superliga: erőtlenül játszott Craiován, kikapott a Sepsi OSK

A háromszékiek a gyengébbik oltyán csapat, az U Craiova 1948 otthonában maradtak alul.

Újult erővel vághatott neki a bajnokságnak a válogatott szünet után a Sepsi OSK csapata, amely hétfő este az U Craiova 1948 otthonában lépett pályára. A 16 forduló után 20 ponttal álló vendégcsapatnak különösen fontos volt a találkozó, hiszen utóbbi két meccsükön nem tudtak nyerni, a rájátszást érő helyekért való harc pedig várhatóan kiélezett lesz az alapszakasz második felében is.Fotó: Agerpres

A forduló előtt a bajnokság 14. helyen álló craiovai csapat aktívabban kezdte a mérkőzést, ennek gyorsan meg is lett az eredménye. A 10. percben Niczuly Roland bizonytalanul vetődött ki egy beadásra, a labda így Vladislav Blănuță elé került, aki magabiztosan használta ki a hibát, megszerezve ezzel a vezetést csapatának.

Giovanni Costantino együttesére az idei szezonban eddig egyszerre volt jellemző a hatékony támadás és a gyenge védekezés, tehát sejteni lehetett, hogy nem ez marad a találkozó egyetlen gólja, a Sepsi viszont nem tudott gyorsan reagálni a bekapott találatra.

A háromszéki csapat az első fél órában nem tudott jelentős helyzeteket kialakítani, Aganovics szabadrúgása is jóval a bal felső sarok fölé ment, a 31. percben viszont Cosmin Matei került helyzetbe. Első lövését ugyan még védte Gurău kapus, de az ismétlésnél már nem volt esélye, egyenlített az OSK.

A játék tempója nem gyorsult fel a továbbiakban sem, ennek ellenére Liviu Ciobotariu csapata fordíthatott volna a szünet előtt, a craiovai hálóőr ugyanis hibázott egy könnyű beadásnál, a labda Safranko testéről pattant vissza hozzá.

A második félidő elején ismét a Craiova játéka tűnt veszélyesebbnek, az 57. percben Niczulynak kellett nagyot védenie egy közeli lövésnél. Ezt követően egy ideig teljesen leült a mérkőzés, jónéhány technikai hibát és rossz megoldást láthattunk.

Blănuță a 69. percben duplázhatott volna, egy jó csel után elegánsan emelte el az OSK kapusa mellett a labdát, a kapufa viszont a vendégekkel volt, csak úgy, mint két perccel később, amikor ugyancsak a craiovai csatár fejelt veszélyesen.

Ahogy teltek a percek, érezni lehetett, az OSK-nak kevés esélye lesz megnyerni ezt a találkozót, a hazai csapat támadásban sokkal aktívabb volt, a háromszékiek játékán a hajrában beálló Varga Roland sem tudott sokat segíteni.

Nem nevezhető váratlan eseménynek, hogy a mérkőzés hosszabbításban Chițu beadása után Leo Lacroix közeli fejesével megszerezte a győzelmet érő gólt a craiovai csapat. A Sepsi OSK ezzel sorozatban negyedik mérkőzésén és harmadik bajnokiján maradt nyeretlen, így továbbra is a 10. helyen áll a tabellán.

Kapcsolódók

Kimaradt?