Superliga: Nem tudott gólt rúgni az Oțelul, de őrzi veretlenségét

Mindkét román bajnoki meccs döntetlennel ért véget szombaton, a galaciak mellett a jelenleg ötödik helyen álló Petrolul sem győzött.

Újabb mérkőzésekkel folytatódott a Superliga kilencedik fordulója. A bajnokságban veretlen Galaci Oțelul a Gloria Buzău otthonában lépett pályára. Dorinel Munteanu együttese kiváló formában kezdte a szezont, a válogatott szünet előtt a Sepsi OSK-t győzte le 2–0-ra. Nem jött ki viszont a lépés a galaciaknak szombat délután, pontatlanok voltak a befejezéseknél, így ellenfelükhöz hasonlóan gól nélkül maradtak. Nem tudták így utolérni pontszámban a listavezető Kolozsvári Universitatea csapatát, amely hozzájuk hasonlóan még nem talált legyőzőre idén.

Fotók forrása:  Otelul Facebook-oldala

Érdekes összecsapást hozott a Petrolul Ploiești és a Konstancai Farul találkozója. A vendégek szerezték meg a vezetést Denis Alibec révén, aki a meccs folyamán látványosan konfliktusba keveredett saját csapattársával. Nem ez volt az egyetlen feszült jelenet a mérkőzésen, sokat állt a játék videóbírózás miatt is. Hagi csapatának előnye a 83. percig tartott ki, ekkor a Gheorghe Grozav révén egyenlített a Petrolul. Változatlan maradt az állás a lefújásig, 1–1-es döntetlen lett a találkozó vége.

Vasárnap rendezik a forduló rangadóját a Superligában. Az elmúlt meccseken jó formában játszó Kolozsvári CFR a FCSB-t fogadja hazai pályán, esti 20:30-as kezdéssel. Korábban a Poli Iași és az Universitatea Craiova csap össze egymással.

Superliga, 9. forduló

Gloria Buzău – Galaci Oțelul 0–0

Petrolil Ploiești – Konstancai Farul 1–1 (0–1)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?